#duurzaam

Debatsessie #1 Hoe krijgen we meer Brussels talent aan de slag in Vlaanderen?

Brussel en Vlaanderen hebben elk hun troeven, maar een betere samenwerking kan beide ongetwijfeld nog een extra boost geven. Ontdek de mogelijke opportuniteiten rechtstreeks van de Brusselse en Vlaamse beleidsactoren tijdens 3 gratis debatsessies, georganiseerd door Voka Metropolitan.

Online

Donderdag 10 juni

08u30 - 10u00

Gratis voor leden

Voka Metropolitan

Praktische info
Terug naar overzicht

Onder meer op het vlak van talent, mobiliteit en ruimte liggen er heel wat kansen voor betere samenwerking tussen Brussel en Vlaanderen. Hoe grijpen we die en zorgen we voor groei waar iedereen beter van wordt, ook jouw onderneming?

In Vlaanderen zoeken ondernemingen verwoed naar talent. Tegelijk groeit in Brussel de grote groep werkzoekenden verder aan. De win-win is zonneklaar. Maar krijgen we ook écht meer Brusselaars aan de slag in Vlaanderen? We vragen het aan de top van de VDAB en Actiris: wat kunnen zij bieden, in onderlinge samenwerking? U ontdekt het tijdens deze eerste sessie.

Sprekers

Jan Van Doren | Directeur Voka Metropolitan

Steve Vanhorebeek | Adviseur arbeidsmarkt en onderwijs Voka Metropolitan & Vlaams-Brabant

Caroline Mancel | Adjunct-directeur-generaal Actiris

Geert Pauwels | Directeur VDAB Brussel

Johan Viaene | Directeur VDAB Vlaams-Brabant

Debatreeks Brussel - Vlaanderen: Samen Groeien

Dit is de eerste sessie in een reeks van 3. Overige sessies vinden plaats in dit najaar.

Sessie #2 | 14 september 2021
Hoe maken we Brussel vlot bereikbaar voor werken en ondernemen? En welke perspectieven worden er geboden voor een duurzame mobiliteit? We vragen het aan de verantwoordelijken van de MIVB, De Lijn en de NMBS: welke nieuwe diensten bieden zij, in onderlinge samenwerking?

Sessie #3 | November 2021
Op de grens van het Brussels en Vlaamse gewest liggen nog vele hectares die herontwikkeld kunnen worden tot bedrijvenzones. Denk aan het potentieel van de kanaalzone voor duurzame bevoorrading van de stad en circulaire economie. Of de verbinding tussen de Europese wijk en de luchthaven, voor nieuwe kennisbedrijven. Welke perspectieven zien de beleidsactoren voor ruimtelijke planning in Brussel en Vlaanderen?

Meer weten
over deze activiteit?
Bezoek de website