"Hoogstaande technologische samenwerkingen kunnen écht een verschil maken"
AED Group
#digitaal

AED Group zet in op virtuele events met XR studio

Wat betekent gezonde groei voor jou en wat mogen we daarbij niet uit het oog verliezen?

Ik hoop dat in de toekomst economie en ecologie meer hand in hand zullen gaan. Ik denk dat de coronacrisis wel eens een interessant startpunt daarvoor kan zijn, nu iedereen iets meer digitaal is gaan denken.

Ik denk dat we - zowel in België alsook in Europa - moeten inzetten op technologisch hoogstaande samenwerkingen en implementaties.

Wie ben je en waar wil je naartoe met jouw idee?

Ik ben Glenn Roggeman, CEO van AED Group. Wij huisvesten hier 13 bedrijven die actief zijn in de entertainmentsector. In Lint zijn we bezig met het creëren en uitrollen van een extended reality (XR) studio.

Vandaag de dag is het heel moeilijk om nog beurzen, incentives, productvoorstellingen of congressen te organiseren. Met onze XR studio bieden we een platform - uniek in de Benelux - voor bedrijven om op een educatieve manier hun product voor te stellen, een bedrijfspresentatie te doen of een congres te hosten.

"Hoogstaande technologische samenwerkingen kunnen écht een verschil maken"
Waarom heb je beslist om die richting uit te gaan? Welke stappen heb je reeds gezet?

De XR studio is een technologisch hoogstandje dat in een versneld proces opgezet is geweest, mede dankzij de coronacrisis. Tijdens de lockdown konden er geen evenementen doorgaan, maar daar was bij sommige bedrijven of sectoren wel nood aan. Met deze technologie konden we snel terug covidproof evenementen opzetten. Het is de bedoeling hier vele evenementen te blijven hosten, ook in de toekomst.

We werken met verschillende partners; elk is specialist in zijn vakgebied. Het is de samenwerking tussen deze gespecialiseerde bedrijven dat deze XR studio tot stand heeft gebracht.

Wanneer is jouw idee geslaagd?

Ik hoop dat we op den duur allemaal kunnen 'vergroenen'. Een wereld waarin evenementen, de bedrijven én de bedrijfsvoering ecologisch zijn, daar droom ik van. Ik ben geen geitenwollensokkenman, maar ik geloof erin dat we de crisis van dit jaar op die manier in het voordeel van onze maatschappij kunnen gebruiken.

____________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een concreet plan of sterke visie om onze maatschappij op een duurzame, gezonde of digitale manier te laten groeien? Deel jouw idee en kom in contact met potentiële partners die je hierbij kunnen ondersteunen.

Meer weten
over dit project?
Bezoek de website