"Bij ons is iedereen welkom. Man, vrouw, jong, oud, arm, rijk, met of zonder beperkingen of van welke afkomst ook."
Bouchra Antwerpen
#duurzaam

De droom van Bouchra Hashassi, oprichter van Washville – Truckwash Antwerp

Beschrijf in één zin waarover je idee gaat

Washville hecht veel belang aan duurzaamheid en ecologie. Daarom beschikken we over een eigen waterrecyclagesysteem en werken we uitsluitend met ecologisch afbreekbare producten. Waarom? Om te voldoen aan alle strenge eisen en normen én om een steentje bij te dragen aan een duurzame toekomst. Het is mijn droom om hier nog veel verder in te gaan, en daarvoor zijn er nog vele mogelijkheden. Maar we doen het stapje na stapje.

Daarnaast willen we een inclusief bedrijf zijn. Bij ons is iedereen welkom. Man, vrouw, jong, oud, arm, rijk, met of zonder beperkingen of van welke afkomst ook. Ik wil niemand discrimineren, dus, laat dat duidelijk zijn, ook niet iemand die gewoon super gemotiveerd is en doodnormaal.

Wie ben je en waar wil je naartoe met jouw idee?

We zijn een commercieel bedrijf dat open staat voor iedereen. Ik ga altijd kijken hoe ik mensen die met een moeilijkheid kampen toch een kans kan geven of het werken voor hen makkelijker kan maken. Bijvoorbeeld, er staan bij ons wasmachines waar werknemers die het niet breed hebben hun was kunnen doen. We voorzien fietsten voor wie het moeilijk heeft op het werk te geraken. We hebben voor een van onze werknemers met autisme de juiste omstandigheden gecreëerd zodat hij toch kan functioneren.

En ja, daarmee knibbel je soms aan je marges. Sommige mensen zijn niet voor honderd procent inzetbaar. Maar het is een duidelijk keuzes die we gemaakt hebben en waar we ons ook willen aan houden.

"Bij ons is iedereen welkom. Man, vrouw, jong, oud, arm, rijk, met of zonder beperkingen of van welke afkomst ook."
Waarom heb je beslist om die richting uit te gaan? Welke stappen heb je reeds gezet?

Het Truckwash-verhaal is ontstaan in 2017. Mijn dertien jaar jongere broer was toen net truckchauffeur geworden en moest vaak ’s nachts rijden. Omdat ik me dan soms zorgen over hem maakte – ‘hij zal toch niet in slaap vallen’ – belde ik hem dan vaak op en hadden we lange gesprekken. Ik merkte dat er weinig voorzieningen waren voor truckchauffeurs, en daar wilde ik iets aan doen. Zo ontstond het idee van ‘Washville’, waarbij ik niet alleen vrachtwagens ecologisch wilde reinigen, maar waarbij ik ook de truckchauffeurs in de watten wilde leggen. Ze kunnen tijdens de wasbeurt ontspannen in een lounge, waar drankjes en gezonde voeding beschikbaar is.

Onze slogan is niet voor niets ‘we take care of our road heroes’. We willen bij Washville de chauffeurs echt een thuisgevoel geven.

Wat zijn de concrete doelstellingen van jouw idee en hoe plan je die aan te pakken?

Ik zou graag een heel truckdorp uitbouwen. Waar alle faciliteiten voorzien zijn: een plek waar de chauffeurs zich kunnen verfrissen, aan beweging doen, waar ze gezond kunnen eten, een beetje tot rust kunnen komen. En dat allemaal op een ecologisch verantwoorde manier.

____________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een concreet plan of sterke visie om onze maatschappij op een duurzame, gezonde of digitale manier te laten groeien? Deel jouw idee en kom in contact met potentiële partners die je hierbij kunnen ondersteunen.

Meer weten
over dit project?
Bezoek de website