"Wij willen onze studenten opleiden tot respectvolle mensen die willen bijdragen aan een Vlaanderen waar het goed is om te werken, te leven en te studeren."
Vrije Universiteit Brussel Etterbeek
#visie

De radicale visie van Caroline Pauwels, rector VUB

Beschrijf in één zin waarover je idee gaat

Een wereld die echt werk maakt van sustainable development goals via onderzoek en onderwijs, dat is voor mij een gedroomde toekomst.

"Wij willen onze studenten opleiden tot respectvolle mensen die willen bijdragen aan een Vlaanderen waar het goed is om te werken, te leven en te studeren."
Waarom heb je beslist om die richting uit te gaan? Welke stappen heb je reeds gezet?

Als hoofd van een universiteit ben je via onderwijs, onderzoek en dienstbetoon, continue bezig met het voorbereiden van de toekomst van een steeds opnieuw een nieuwe generatie van studenten.

Ik ben graag met de toekomst bezig. Het was dan ook een heel bewuste keuze om die richting uit te gaan. Persoonlijk vind ik het heel bijzonder en een echt privilege om met jonge mensen te mogen werken.

Wat zijn de concrete doelstellingen van jouw idee en hoe plan je die aan te pakken?

Het is heel belangrijk dat we werken rond – wat ik genoemd heb – een aantal radicalen.

Dat is radicaal divers, radicaal duurzaam, radicaal digitaal. En radicaal democratisch. Omdat we heel veel stakeholders moeten warm maken om zich te engageren voor het beleidsplan.
Daarnaast ook radicaal humanistisch. Wij willen onze studenten opleiden tot respectvolle mensen die willen bijdragen aan een Vlaanderen waar het goed is om te werken, te leven en te studeren.

Wanneer is jouw idee geslaagd?

Het beleidsplan zal voor mij geslaagd zijn als we voelen dat onze studenten de verschillende radicalen waarover ik het had hebben opgenomen in hun DNA. Dat zij daadwerkelijk zorgdragen voor die duurzaamheid, die diversiteit en het democratische karakter. Ook voor de wetenschap is een heel belangrijke rol weggelegd om onze samenleving te laten groeien.

____________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een concreet plan of sterke visie om onze maatschappij op een duurzame, gezonde of digitale manier te laten groeien? Deel jouw idee en kom in contact met potentiële partners die je hierbij kunnen ondersteunen.