"Vlaanderen heeft veel troeven in handen voor een gezonde, duurzame toekomst"
Jan Jambon Vlaanderen
#visie

Jan Jambon: "Ik wil elke Vlaming mee krijgen op de technologische trein naar de wereldtop"

Beschrijf in één zin waarover je idee gaat

Als minister-president heb ik de ambitie om samen met de Vlaamse regering tegen het einde van de legislatuur Vlaanderen naar de top 5 van kennisregio's in Europa te brengen.

Wat betekent gezonde groei voor jou en wat mogen we daarbij niet uit het oog verliezen?

Ik denk dat wij op een scharniermoment staan voor Vlaanderen. We hebben heel veel troeven in handen. Mijn droom voor Vlaanderen is dat we iedere Vlaming mee krijgen op de technologische trein naar de wereldtop, en daarmee naar een gezonde, duurzame toekomst.

"Vlaanderen heeft veel troeven in handen voor een gezonde, duurzame toekomst"
Wat zijn de concrete doelstellingen van jouw idee en hoe plan je die aan te pakken?

Ik denk dat we de Vlaming mee moeten krijgen in het idee dat technologie zijn of haar leven kan verbeteren. Dat geldt niet enkel in ons land, maar voor de hele planeet. Technologie kan een verschil maken op heel veel vlakken, en daar moeten we de Vlaming van overtuigen.

Door samen te werken met verschillende influencers in uiteenlopende sectoren zoals het onderwijs, in de culturele sector, op economisch vlak, in de handel, ... kunnen we samen die technologische revolutie realiseren en zorgen voor een positieve invloed op het leven van de Vlaming en Vlaanderen als geheel.

Wanneer is jouw idee geslaagd?

Als iedereen in Vlaanderen mee is met het idee dat technologie veel van onze problemen kan oplossen, en Vlaanderen effectief een topregio op vlak van kennis is in Europa, zodat we kunnen doorstomen naar de wereldtop.

____________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een concreet plan of sterke visie om onze maatschappij op een duurzame, gezonde of digitale manier te laten groeien? Deel jouw idee en kom in contact met potentiële partners die je hierbij kunnen ondersteunen.