"Een duurzaam interieur op maat kan bijdragen aan het welzijn en het succes van mensen."
Kinnarps
#duurzaam

Kinnarps creëert ruimte voor duurzame interieurkeuzes

Beschrijf in één zin waarover je idee gaat

"Wij werken een totaalconcept uit om een omgeving te creëren die optimaal bijdraagt aan een gezonde, efficiënte en inspirerende werksfeer.”

Wat betekent gezonde groei voor jou en wat mogen we daarbij niet uit het oog verliezen?

“Bij Kinnarps omvat duurzaamheid alles van het verkleinen van onze impact op het klimaat, het beschermen van het milieu en het ondersteunen van mensen zodat zij zich gezond voelen en zo goed mogelijk kunnen functioneren, tot het helpen van organisaties om aantrekkelijk en succesvol te zijn. Bij het ontwerpen en produceren van onze producten en bij het creëren van onze interieuroplossingen kijken we altijd naar het totaalplaatje.”

“Praten over wat je wilt doen is één ding. Maar het ook echt doen is nog wat anders. Bij Kinnarps hebben we gekozen voor volledige transparantie op het vlak van ons werk rond duurzaamheid. We vertellen zowel het goede als het slechte nieuws. Dat is de manier om beter te worden. Zo vatten we o.a. ieder jaar de recente gebeurtenissen samen in ons duurzaamheidsrapport."

Wie ben je en waar wil je naartoe met jouw idee?

"Met onze integrale aanpak van interieurontwerp zorgen wij ervoor dat jij een werkplek op maat krijgt dat op lange termijn duurzaam is."


"Een duurzaam interieur op maat kan bijdragen aan het welzijn en het succes van mensen."
Waarom heb je beslist om die richting uit te gaan? Welke stappen heb je reeds gezet?

"Tegenwoordig willen steeds meer mensen en organisaties duurzame keuzes maken. De vraag naar hoogwaardig, duurzaam en tijdloos interieurontwerp neemt toe – omwille van het milieu, het welzijn en de economie. Bij Kinnarps is dit een natuurlijk onderdeel van ons dagelijks werk, al sinds de oprichting van ons bedrijf in 1942. Het gaat erom dat we denken aan een efficiënt gebruik van grondstoffen, milieuvriendelijk werken, het welzijn bevorderen en jou als klant helpen om hetzelfde te doen."

"Maar het gaat ook om het duurzaam maken van mensen en organisaties. Om omgevingen op maat die voldoen aan de behoeften van het individu, de groep en het bedrijf. Goed doordachte, flexibele en multifunctionele werkplekken die uw werkgeversimago kracht bijzetten en talent aantrekken. Daar werken wij iedere dag aan, doorheen alle lagen van het bedrijf."


Wat zijn de concrete doelstellingen van jouw idee en hoe plan je die aan te pakken?

"We zijn constant bezig met onze werking te verbeteren. Enkele voorbeelden die we de laatste tijd hebben ontwikkeld (en die nog volop in uitrol zijn):

  • De Better Effect Index. Dit is de eerste uitgebreide tool voor iedereen die duurzame keuzes wil maken op het vlak van interieurontwerp. De index geeft een score aan onze producten in zes belangrijke duurzaamheidsaspecten en toont het mogelijke effect.
  • Aan het begin van de lockdown dit jaar ontwikkelden we een thuiswerkpakket voor telewerkers. Ook telewerkers hebben namelijk nood aan een efficiënte, inspirerende en ergonomische oplossing voor de werkplek. Hoewel we gewoonlijk volledig op maat werken, werd er bij dit pakket bewust gekozen voor minder opties, zodat we juist heel snel konden schakelen - wat prioriteit was dit voorjaar.
  • Samen met enkele partners werken we aan het project 'Designed for recycling' dat resulteerde in het prototype van een volledig recycleerbaar scherm. Het is gemaakt uit hout van de Zweedse bosbouw.
  • We beperken ons niet tot de inrichting van kantoorruimtes, maar denken ook graag na over oplossingen voor bijvoorbeeld leeromgevingen en zorgcentra.


Wanneer is jouw idee geslaagd?

"Onze missie is geslaagd wanneer men interieuroplossingen ziet als iets voor de lange termijn, en dat we daarmee bedrijven helpen om hun stappen richting duurzaamheid gemakkelijk te realiseren. Nu én in de toekomst."

____________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een concreet plan of sterke visie om onze maatschappij op een duurzame, gezonde of digitale manier te laten groeien? Deel jouw idee en kom in contact met potentiële partners die je hierbij kunnen ondersteunen.

Meer weten
over dit project?
Bezoek de website
Beeldmateriaal
Kinnarps sustainability report 2019
13.27 MiB