"Hoe meer fietsers, hoe meer vreugd!"
LEASE A BIKE Kraainem
#duurzaam

Werkend België stapt op de fiets met LEASE A BIKE

Beschrijf in één zin waarover je idee gaat

Fietsen blijft een van de duurzaamste en gezondste manieren om naar het werk te gaan, dus wil LEASE A BIKE dit via een volledig digitaal platform mogelijk maken voor heel werkend België.

Wat betekent gezonde groei voor jou en wat mogen we daarbij niet uit het oog verliezen?

Als we met z’n allen gezwind gaan fietsen, baat ieders gezondheid er vanzelf bij: niet alleen die van onszelf, maar ook die van de omgeving. Bovendien regelen wij fietsleasing volledig digitaal, zonder papierwerk of offertes, zodat we ook achter de schermen zo weinig mogelijk druk leggen op het milieu. Voor een gezonde groei mogen we de pedalen niet kwijtraken: het welzijn van mensen en hun omgeving blijft altijd centraal staan.

Wie ben je en waar wil je naartoe met jouw idee?

Vijf jaar geleden werd LEASE A BIKE opgericht in Duitsland, vorig jaar kwam Nederland erbij en sinds dit jaar bieden we ook fietsleasing aan in België. LEASE A BIKE biedt een volledig digitaal platform om fietsleasing vlot te regelen voor werknemers en zelfstandigen.

Waar willen we naartoe? Eerst en vooral willen we iedere werkende Belg op de fiets zetten, ook de werknemers uit sectoren waar fietsleasing tot nu toe te moeilijk leek. Voor deze werknemers zetten we ons in om fietsleasing op de agenda van het sociaal overleg te krijgen. In de toekomst willen we ook uitbreiden naar andere Europese landen. Hoe meer fietsers, hoe meer vreugd!

"Hoe meer fietsers, hoe meer vreugd!"
Waarom heb je beslist om die richting uit te gaan? Welke stappen heb je reeds gezet?

Bij LEASE A BIKE houden we echt van fietsen: het is de leukste en gezondste manier om je te verplaatsen. Bovendien baten zowel je eigen gezondheid als die van je omgeving erbij wanneer je de fiets kiest in plaats van de auto. De fiets is een eenvoudig vervoermiddel waar zo goed als iedereen mee overweg kan. We willen fietsleasing aanbieden op dezelfde manier: eenvoudig en toegankelijk. Daar hoort ook een ruimte keuze aan fietsen bij. Je kan kiezen voor de stadsfiets, altijd een klassieker, maar ook voor een meer avontuurlijke mountainbike, een speed pedelec die je nét iets sneller op locatie brengt, een bakfiets zodat je kinderen mee kunnen, een koersfiets voor de liefhebbers, … Door iedereen een kans op zijn of haar droomfiets te geven, moedigen we zo veel mogelijk mensen aan om op de pedalen te trappen.

Wat zijn de concrete doelstellingen van jouw idee en hoe plan je die aan te pakken?

Ons doel is zo veel mogelijk Belgen naar het werk te laten fietsen. Dit willen we mogelijk maken door fietsleasing zo eenvoudig mogelijk te organiseren en de klanten zo veel mogelijk te ontzorgen. Zo kunnen bedrijven met een minimum aan tijd en werk een voor hen kostenneutrale mobiliteitsoplossing aanbieden.

Wanneer is jouw idee geslaagd?

Wanneer fietsleasing voor iedere werkende Belg mogelijk en toegankelijk is. Het liefst van al fietsen we met z’n allen naar het werk!

____________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een concreet plan of sterke visie om onze maatschappij op een duurzame, gezonde of digitale manier te laten groeien? Deel jouw idee en kom in contact met potentiële partners die je hierbij kunnen ondersteunen.

Foto's
Meer weten
over dit project?
Bezoek de website
Beeldmateriaal
Werkgeversbrochure BE NL 1
11.98 MiB