"Ik ben geen voorstander van quota - wél van meten is weten"
Ludivine
#visie

"We moeten niets forceren, maar wel het bewustzijn creëren."

Beschrijf in één zin waarover je idee gaat

Hoe krijgen we meer vrouwen in Raden van Bestuur? Ludivine Pilate (Puilaetco) is geen voorstander van quota, maar wel van het motto 'meten is weten'. Door via metingen aan te tonen dat er te weinig vrouwen zijn op bepaalde niveaus, creëer je awareness en dat zet aan tot actie. Tijdens International Women's Day spraken we hierover met haar in een panel.

"Ik ben geen voorstander van quota - wél van meten is weten"
Waarom heb je beslist om die richting uit te gaan? Welke stappen heb je reeds gezet?

"Een paar jaar geleden merkte onze Raad van Bestuur op dat wij niet genoeg vrouwen op dat niveau hadden. Onze voorzitter heeft toen beslist om daar proactief naar op zoek te gaan. We kwamen er toen achter dat dat niet zo gemakkelijk was."

"Uiteindelijk hebben we toch twee vrouwen gevonden die de juiste competenties hadden om eraan te beginnen. Want ook als je een vrouw zoekt voor een bepaalde functie, zijn competenties en vaardigheden nog altijd de belangrijkste criteria. De juiste persoon vinden die ook nog eens beschikbaar is, is een uitdaging."

Wat zijn de concrete doelstellingen van jouw idee en hoe plan je die aan te pakken?

"Ik ben geen voorstander van quota. Naar mijn idee geeft dat een verkeerd beeld qua voorkeur, alsof je niet competent zou moeten zijn om op een bepaalde positie terecht te komen of om gepromoveerd te worden. Daarentegen ben ik wel voorstander van 'meten is weten'. Want er zijn nog altijd wel problemen op het vlak van man-vrouwverhoudingen. Bij ons is er een redelijk goede balans tussen mannen en vrouwen, maar zodra je begint te kijken naar de verdeling daarvan over de verschillende niveaus in de onderneming valt het op dat vanaf een bepaald niveau er significant minder posities worden ingevuld door een vrouw."

"Er is ook nog altijd gemiddeld gezien een salarisverschil tussen vrouwen en mannen. Ik denk dat daar dus nog wel een boodschap ligt voor de regering en/of Voka om te lobbyen om daarop metingen te doen in verschillende sectoren. En dat is niet bedoeld om iets te forceren, maar juist om het bewustzijn te creëren. Ik weet zeker dat als je daar zicht op krijgt als leidinggevende, het merendeel daarvan dat issue niet gewoon gaat laten liggen maar er actief iets aan gaat doen."

____________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een concreet plan of sterke visie om onze maatschappij op een duurzame, gezonde of digitale manier te laten groeien? Deel jouw idee en kom in contact met potentiële partners die je hierbij kunnen ondersteunen.