"In 2050 willen we volledig klimaatneutraal zijn."
ArcelorMittal Gent
#duurzaam

Manfred van Vlierberghe, CEO van ArcelorMittal, zet in op een duurzame en groene economie

Beschrijf in één zin waarover je idee gaat

Zou het niet mooi zijn als de toekomst er smart, green en vooral ook circulair zou uitzien. Zowel koolstofneutraal als afvalneutraal.

Wie ben je en waar wil je naartoe met jouw idee?

ArcelorMittal is dé staalproducent die inzet op groene energie. Onze site in Gent is de enige in België die staal van A tot Z produceert. Jaarlijks produceren we dan we verbruiken in België.

We dragen ons steentje bij voor een duurzamer Vlaanderen. Zo installeerden we 27.000 zonnepanelen. We volgen het Klimaatakkoord van Parijs maar willen zelfs een versnelling hoger schakelen. In 2050 willen we volledig klimaatneutraal zijn.

"In 2050 willen we volledig klimaatneutraal zijn."
Waarom heb je beslist om die richting uit te gaan? Welke stappen heb je reeds gezet?

Onze droom is om in de toekomst, binnen een 10-tal jaar niet enkel een staal- energie- en grondstoffenbedrijf te zijn, maar ook een afvalverwerker en misschien zelfs producent van voedingsstoffen voor dier en mens. Zo willen wij de bakens verzetten naar de toekomst.

Wat zijn de concrete doelstellingen van jouw idee en hoe plan je die aan te pakken?

Delocalisatie, daar geloven we niet in. Het klimaatprobleem zal enkel vergroten. Het staal dat vandaag elders ter wereld gemaakt wordt, is veel grijzer en genereert meer CO2-uitstoot dan wat onze site in Gent. Wij zetten ook hard in op partnerships. We gaan actief op zoek naar medebedrijven en -standers in de kanaalzone in Gent. We hebben ons verenigd in de Smart Delta Resources. Daar willen we complementaire samenwerkingen en infrastructuren uitbouwen en samen die duurzame groene economie vormgeven.

Wanneer is jouw idee geslaagd?

Als we iedereen meekrijgen in onze oprechte en duurzame overtuiging dat we dan een homerun to success kunnen maken.

____________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een concreet plan of sterke visie om onze maatschappij op een duurzame, gezonde of digitale manier te laten groeien? Deel jouw idee en kom in contact met potentiële partners die je hierbij kunnen ondersteunen.