"Snelheid is belangrijk bij het ontwikkelen van een vaccin. Dankzij Vaccinopolis winnen we kostbare tijd."
Vaccinopolis Antwerpen
#gezond

Vaccins tegen pandemieën met Pierre Van Damme, hoogleraar UA

Beschrijf in één zin waarover je idee gaat

Mijn toekomstdroom is binnen Vaccinopolis, een vaccin te ontwikkelen tegen een pandemie en zo beter voorbereid te zijn op de toekomst.

Wie ben je en waar wil je naartoe met jouw idee?

Als hoogleraar aan de Universiteit Antwerpen doe ik onderzoek naar infectieziekten en vaccins die deze infectieziekten kunnen voorkomen.

Ik ben mijn carrière ooit gestart als huisarts waarna ik arbeidsgeneesheer werd. Tot ik de kans kreeg om onderzoek te doen naar infectieziekten in het kader van de ontwikkeling van het Hepatitis B vaccin. Zo’n boeiende materie, dat het me nooit meer heeft losgelaten.

"Snelheid is belangrijk bij het ontwikkelen van een vaccin. Dankzij Vaccinopolis winnen we kostbare tijd."
Waarom heb je beslist om die richting uit te gaan? Welke stappen heb je reeds gezet?

Ik wil me engageren om zowel jongeren, studenten, onderzoekers en collega’s in Antwerpen te enthousiasmeren om een pandemie op een goede manier aan te pakken en zo ook mee te helpen aan de controle van zo’n pandemie.

Wat zijn de concrete doelstellingen van jouw idee en hoe plan je die aan te pakken?

Vaccinopolis is een stukje van mijn droom. Ze biedt de infrastructuur die ons toelaat om studies heel snel uit te voeren. Snelheid is heel belangrijk bij het ontwikkelen van een vaccin. Een vaccin dat niet goed is moet onmiddellijk terug naar het labo om verbeterd te worden. Dankzij Vaccinopolis winnen we kostbare tijd.

____________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een concreet plan of sterke visie om onze maatschappij op een duurzame, gezonde of digitale manier te laten groeien? Deel jouw idee en kom in contact met potentiële partners die je hierbij kunnen ondersteunen.