"Ondernemers met een gezonde lange termijnvisie samenbrengen, dat is mijn missie."
Sustainababbels Gent
#duurzaam

Sustainababbels: een podcast over duurzaam ondernemen

Beschrijf in één zin waarover je idee gaat

Door met ondernemers in gesprek te gaan over hun uitdagingen, oplossingen en toekomstvisie, wil Sustainababbels impact ondernemers dichter bij elkaar, hun consumenten en potentiële partners brengen.

Wat betekent gezonde groei voor jou en wat mogen we daarbij niet uit het oog verliezen?

Gezonde groei betekent dat al je pijlers in evenwicht zijn: je mensen, je impact op de omgeving, je infrastructuur, ... Duurzaamheid betekent 'dat iets kan blijven duren'. Dat wil niet zeggen dat bepaalde zaken niet mogen veranderen, maar altijd met het oog op de lange termijn in plaats van korte termijn winsten en verliezen.

Wie ben je en waar wil je naartoe met jouw idee?

Mijn naam is Britt. Ik noem mezelf weleens een cheerleader voor impact ondernemers. Ik heb een enorme passie voor duurzaam ondernemen en content marketing en Sustainababbels is een van de projecten waar dit mooi in samen komt. In mijn droomscenario groeit Sustainababbels uit tot een content kanaal rond duurzaam ondernemen met workshops, cursussen, e-books, een match-platform etc. Alles om impact ondernemers met de juiste mensen te verbinden een de consument- en ondernemerszijde.

"Ondernemers met een gezonde lange termijnvisie samenbrengen, dat is mijn missie."
Waarom heb je beslist om die richting uit te gaan? Welke stappen heb je reeds gezet?

Ik voelde altijd al de goesting om 'iets' te ondernemen, maar wist nooit goed wat. Daarom ging ik vaak in gesprek met duurzame ondernemers uit mijn netwerk. Met Sustainababbels besloot ik die gesprekken eigenlijk gewoon uit te zenden. Ondertussen vind ik podcasting zo fijn en merk ik dat er ook nood aan is in het landschap van duurzaam ondernemen. Het is een medium dat nog grotendeels onontgonnen terrein is en er is weinig sectorspecifieke kennis en ondersteuning. Enter Sustainababbels. Momenteel loopt mijn allereerste partnership om samen met een duurzame financierder een mini-subreeks te maken rond financiering. Daarna wil ik nog dergelijke partnerships opzetten als contentpartner voor bestaande netwerken en ondernemers.

Wat zijn de concrete doelstellingen van jouw idee en hoe plan je die aan te pakken?
  1. Een tweede partnership opzetten met een organisatie zoals Vlaanderen Circulair (contactpersonen gevonden, verkennende gesprekken)
  2. Een derde partnership opzetten met een onderwijsinstantie (eerste connecties aan het maken)
  3. Een boek schrijven gebaseerd op de gesprekken (uitgeverij gevonden, werksubsidies aan het uitpluizen)
Wanneer is jouw idee geslaagd?

Als het zelfbedruipend zou zijn, zodat de podcast zelf óók kan blijven duren! :)

____________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een concreet plan of sterke visie om onze maatschappij op een duurzame, gezonde of digitale manier te laten groeien? Deel jouw idee en kom in contact met potentiële partners die je hierbij kunnen ondersteunen.

Meer weten
over dit project?
Bezoek de website