"Gedecentraliseerd werken moet een kwaliteitsvolle ervaring worden."
Mobco bv Dilbeek
#digitaal

Mobco - we mobilize your business

Beschrijf in één zin waarover je idee gaat

Extra stimuli om decentralisatie van de economie te bevorderen vanuit de overheid, samen, met een perfect digitale ondersteuning.

Wat betekent gezonde groei voor jou en wat mogen we daarbij niet uit het oog verliezen?

Voor alle bedienden en ambtenaren staat de werkplek nog te veel gelijk met een geografische plek: het kantoor. Vandaag is bewezen dat werken op afstand een mogelijkheid is, maar niet de enige.

We staan voor een nieuwe realiteit die een spectrum aan 'locaties' mogelijk moet maken: van het centrale kantoor of hoofdzetel, satellietkantoren, co-working tot thuiswerken en 'onderweg'.

De problemen die een centrale economie veroorzaakt zijn te beperkend voor de groei, we kunnen de ring rond Brussel verbreden maar niet vertienvoudigen. En precies die "X10" moet onze ambitie zijn op korte tijd.

Digitaal werken is de oplossing, maar niet op kantoor, van eender waar.

Wie ben je en waar wil je naartoe met jouw idee?

Mobco levert reeds 10 jaar ondersteuning voor de mobiele werkplek: smartphone en tablet. We werken voor grote ondernemingen en publieke organisaties, beheren duizenden toestellen vanop afstand.

Die expertise willen we verder inzetten voor de ondersteuning van de volledige werkplek, niet enkel de mobiele toestellen. We willen de traditionele platformen op een gelijke manier configureren en beheren.

Toestellen worden niet langer via de IT afdeling centraal aangekocht en door de werknemer opgehaald. In de nieuwe manier van werken worden de toestellen rechtstreeks van de fabrikant voor-ingesteld naar de werknemer thuis (of waar dan ook) opgestuurd.

"Gedecentraliseerd werken moet een kwaliteitsvolle ervaring worden."
Waarom heb je beslist om die richting uit te gaan? Welke stappen heb je reeds gezet?

De technologie om dit allemaal te verwezenlijken bestaat reeds 10 jaar voor de mobiele toestellen en ondertussen ook voor PC's en laptops. Het is echter een complexe aangelegenheid die de juiste ondersteuning vraagt. Ondersteuning die schaalbaar is en zelf voldoet aan de nieuwe norm!

Dat is precies wat we met mobco willen doen, het op afstand ondersteunen van de 'mobiele werknemer', ongeacht locatie, ongeacht type toestel, cloud of systeem.

Als we onze manier van werken aanpassen, dan moeten alle ondersteunende diensten zich ook aanpassen - en daarvoor ontwikkelen we nu het ondersteunend platform voor de nieuwe werkplek.

Wat zijn de concrete doelstellingen van jouw idee en hoe plan je die aan te pakken?

De opgebouwde expertise van de voorbije 10 jaar gebruiken om dit platform vorm te geven en tot een commercieel succes te maken.

De ontwikkeling van het platform voor de ondersteuning van de werknemer voor aanschaf, beheer, beveiliging en reparatie is klaar. Uiteraard blijft de ontwikkeling doorgaan, een investering die de hoeksteen vormt van onze strategie.

We steunen op onze bestaande klanten om dit platform te vermarkten en zoeken ook nieuwe kanalen om dit verder te exploiteren.

Wanneer is jouw idee geslaagd?

Indien we 100.000 werkplekken op afstand beheren.

Wanneer onze consultants 80% op afstand kunnen werken ipv pre-corona 80% op de site van de klant.

Als we de manier voor ondersteuning van de werkplek fundamenteel hebben kunnen omgooien van een arbeidsintensieve "low-level" IT taak naar een schaalbare en kwaliteitsvolle dienst die de gebruikerservaring centraal stelt.

____________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een concreet plan of sterke visie om onze maatschappij op een duurzame, gezonde of digitale manier te laten groeien? Deel jouw idee en kom in contact met potentiële partners die je hierbij kunnen ondersteunen.

Meer weten
over dit project?
Bezoek de website
Beeldmateriaal
Mobco WSS Presentation Q3 2020 customer 2 0 LR
3.09 MiB