"Wij gaan voluit voor een nuluitstoot in 2050."
Greenpeace Belgium Schaarbeek
#visie

Valerie Del Re, Directeur Greenpeace Belgium

Beschrijf in één zin waarover je idee gaat

Wij willen voluit gaan voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. Om die reden vragen wij moed en ambitie van zowel overheid als het bedrijfsleven.

Wie ben je en waar wil je naartoe met jouw idee?

Ik ben directrice van Greenpeace België. Bij Greenpeace werken we iedere dag aan het creëren van bewustzijn en draagvlak bij zowel beleidsmakers, mensen uit het bedrijfsleven als de bevolking. Zo willen we ervoor zorgen dat er daadwerkelijk actie ondernomen wordt om de toekomst van onze planeet te garanderen.

"Wij gaan voluit voor een nuluitstoot in 2050."
Wat zijn de concrete doelstellingen van jouw idee en hoe plan je die aan te pakken?

Ons engagement is om voor een vermindering van broeikasgassen te gaan van 65% in 2030, naar een nuluitstoot in 2050.

Voor hernieuwbare energie is het ongelooflijk belangrijk dat we nu investeren in een aantal grote projecten zoals off-shore wind. Maar ook op kleinere schaal kunnen we enorme stappen vooruit zetten, denk maar aan zonne-energie op onze daken. Als maatschappij een weg vinden om af te kicken van fossiele brandstoffen en het aantal vervuilende kilometers drastisch verminderen, daar zit toekomst in.

Wij werken op verschillende manieren. Onder andere door onze kennis te delen en constructieve gesprekken aan te gaan met verschillende partners. Maar wij kunnen ook mobiliseren om de stem van iedereen die het belang hier van inziet, kracht bij te zetten.

____________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een concreet plan of sterke visie om onze maatschappij op een duurzame, gezonde of digitale manier te laten groeien? Deel jouw idee en kom in contact met potentiële partners die je hierbij kunnen ondersteunen.

Meer weten
over dit project?
Bezoek de website