"Wij willen kansarme jongeren laten doorgroeien naar de bedrijfswereld"
A Seat At The Table Brussel
#visie

Youssef Kobo, A Seat At The Table

Beschrijf in één zin waarover je idee gaat

Wij verbinden jong talent met een migratieachtergrond met bedrijven, om de gapende kloof tussen de twee te dichten.

Wie ben je en waar wil je naartoe met jouw idee?

Ik ben Youssef Kobo, oprichter van A Seat At The Table, een non-profitorganisatie die kansarme jongeren en jongeren met migratieroots inspireert om ambitie te tonen en kansen voor zichzelf te creëren in het bedrijfsleven.

"Wij willen kansarme jongeren laten doorgroeien naar de bedrijfswereld"
Waarom heb je beslist om die richting uit te gaan? Welke stappen heb je reeds gezet?

Al vele jaren merk ik - en de rest van de samenleving met mij - dat er een grote kloof gaapt tussen bedrijven en jong talent met een migratieachtergrond. Van alle geïndustrialiseerde landen is die etnische kloof zowel in het onderwijs als op de arbeidsmarkt het grootste in België. Dan kan ik niet aan de kant blijven staan.

We organiseren jaarlijks een 200-tal activiteiten. Ontmoetingen tussen topmensen uit de bedrijfswereld of de politiek én jongeren, bedrijfsbezoeken, workshops, corporate events of stageplaatsen en opleidingen voor onze jongeren.

Op dit moment hebben we 2700 leden en 800 partners in het Belgische bedrijfsleven en middenveld.

Wanneer is jouw idee geslaagd?

We zouden graag naar een ledenaantal evolueren van 10.000, en een samenwerking met 1000 bedrijven. Zo kunnen we verder inzetten op innovatieve en duurzame way-to-work-trajecten. Onze missie is geslaagd van zodra jongeren met migratieroots en het bedrijfsleven ons niet meer nodig hebben om elkaar te vinden.

____________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een concreet plan of sterke visie om onze maatschappij op een duurzame, gezonde of digitale manier te laten groeien? Deel jouw idee en kom in contact met potentiële partners die je hierbij kunnen ondersteunen.

Meer weten
over dit project?
Bezoek de website