"Nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij moeten zich ook vertalen naar onze sector"
ZOL
#gezond

ZOL houdt de focus op de toekomst

Wat betekent gezonde groei voor jou en wat mogen we daarbij niet uit het oog verliezen?

Wat wij als ziekenhuizen nodig hebben, is een heel duidelijke richting van onze overheid. Want dat is toch een probleem waar dat we in ons land al een hele tijd mee worstelen.

Een ziekenhuis is een omgeving waarin je telkens een toegevoegde waarde kunt brengen aan de samenleving, aan de mensen waarvoor je het eigenlijk doet.

Als je mee inzet op digitalisering, zoals bijvoorbeeld apps die mensen thuis kunnen gaan dragen om hun toestand zelf thuis te kunnen monitoren, of andere handige technologische toepassingen - dat zijn allemaal ontwikkelingen die op ons afkomen. En dan moet je als ziekenhuis - zeker als referentieziekenhuis - daarin mee zijn, en moet je ook een pioniersfunctie opnemen. Die nieuwe verwachtingen van de maatschappij moeten zich ook vertalen in onze sector, en we moeten er klaar voor zijn op het moment dat de mensen ook die verwachting hebben.

Wie ben je en waar wil je naartoe met jouw idee?

Ik ben Erwin Bormans, algemeen directeur & CEO van het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk. Ik ben begonnen in een staffunctie, dan in een financiële functie. Dan heb ik toch een 17-tal jaar geleden de stap gezet richting algemeen beleid. Ik sta nu iets meer dan tien jaar aan het roer van het ziekenhuis.

We zijn dagelijks bezig met het runnen van het ziekenhuis, operationeel beleid te voeren, maar we houden ook telkens de focus op de toekomst.

"Nieuwe ontwikkelingen in de maatschappij moeten zich ook vertalen naar onze sector"
Wat zijn de concrete doelstellingen van jouw idee en hoe plan je die aan te pakken?

Onze medische expertise combineren met de focus op de toekomst, en dat ook op een warme manier doen. De mensen moeten zich geborgen voelen, en het gevoel hebben van: als ik naar het ziekenhuis gestuurd word en ik ga daarna terug naar huis, dan weet iedereen wat er van mij verwacht wordt en zijn alle communicatielijnen heel duidelijk.

Wanneer is jouw idee geslaagd?

Hoe wij naar de toekomst kijken is: dat we een schakel zijn in een netwerk waar we een heel correcte plaats in hebben, en waar iedereen zich goed voelt.

We willen mensen kansen en ruimte geven om dingen te ontwikkelen, zichzelf te ontwikkelen, om om die manier successen te boeken en een stapje voor te zijn.

____________________________________________________________________________________________________

Heb jij ook een concreet plan of sterke visie om onze maatschappij op een duurzame, gezonde of digitale manier te laten groeien? Deel jouw idee en kom in contact met potentiële partners die je hierbij kunnen ondersteunen.

Meer weten
over dit project?
Bezoek de website